Everness Fesztivál után

Fantasztikus volt az Everness fesztiválon tanitani. Jó volt élvezni a napsütést és ott gyakorolni ezt a táncot, ahová tartozik: szabad ég alatt, vizparton, fák közt a fűben, élő dobokra. Jó volt megtapasztalni azt a nyitottságot, önfeledtséget, bizalmat, kedvességet, ami áradt felém a résztvevőkből. Nagy zajt csaptunk, de megérte 🙂 olyan nap is volt, hogy ötvenen voltunk. Szép volt, nagyon köszönöm. Szeretnék még sok ilyet.

Akik pedig ott voltak, azokat várom vissza táncolni év közben is! Ne feledjétek, azok közt a résztvevők közt, akik megosztják a Tahiti Tánc facebook oldalán, hogy milyen volt táncolni egy havibérletet sorsolok ki szeptemberre, mert együtt gyakoroni JÓ 🙂 Szeptemberig pedig az alábbi video segit 😉

“Drága Teodóra, végre rátaláltam a névjegykártyádra, és így kicsit megkésve, de még mindig szeretetteljes lelkesedéssel írhatok Neked az élményről, amit az Evernessen adtál nekem. Olyan ereje van a jelenlétednek, amit a tánccal közvetítesz, hogy az első napra kijelölt próbálkozásból egy intenzív 4 napos kurzus lett, amit ott végeztem Nálad, és semmilyen egyéb program kedvéért le nem mondtam egy alkalomról sem:) Csodálatos volt, felemelő, örömet adó – és jól megdolgoztatott!:) Nem vártam semmit, de hiába vártam volna, bármilyen várakozást fölülmúlt volna, amit Tőled kaptam!:) Köszönöm a meseszép Tahiti utazást Neked és Hunornak, remélem, sikerül úgy alakítani, hogy ősszel jelentkezhessem Nálad táncolni:) Gyönyörű nyárvégi napokat kívánok Neked, és szép Indián Evernesst (ott mi már sajna nem), örök hálával, sok szeretettel, Kriszta”

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

IMG_0247 Screen Shot 2016-07-04 at 22.52.23  Screen Shot 2016-07-04 at 23.33.14

Öröm volt izelitőt adni abból is, amit Tahitin tanultam. Az alábbi video szombat este készült, amikor is egy vegyes táncbemutatót tartottunk az everness tánctanárainak a közreműködésével. Ez a dobszóló az Otea Mata’i, vagyis Széltánc. A koreográfiát a Pupu Tuhaa Pae tánccsoportban tanultam, a 2o14-es Heiva Tahiti Tánc versenyre való készülés alkalmával. Ez a tánc egy kikapott szelete Tarei legendájának. Itt szélviharba kerül a főhős hajója és ezt a vihart az eredeti előadásban 4o női táncos adta elő ezzel a koreográfiával. A Heiva történetéről bővebben az utazás ideje alatt vezetett blogon olvashattok, itt.