Heiva 2017

Július első két hete Tahitin a Heiva táncversenyé. Ilyenkor a Toata, a központi stadion minden este hangos az énektől, zenétől, doboktól és az egész sziget lázban ég, hiszen mindenkinek van (legalább) egy unokatestvére, aki szerepel valamelyik csoportban, így tömegeket vonz a verseny estéről estére.
Nagyon komoly szabályoknak és követelményeknek kell megfelelniük a csapatoknak: elő van írva milyen anyagokat használhatnak a jelmezekhez, milyen táncokból kell felépülnie a műsornak (nők dobos tánca, férfiak dobos tánca, tánc, ahol mindenki egyszerre a szinpadon van, női szólótáncos, férfi szólótáncos stb) és a jelmezeknek, szövegeknek, mozdulatoknak szoros kapcsolatban kell lenniük a történettel, amit a csapat elmesél. Két kategória van: Hura Ava Tau az amatőr kategória, ezeknek a csapatoknak egy 3o perces műsorral kell készülnük. Ha egy csapat megnyeri az Ava Tau kategóriát, a rákövetkező évtől már Hura Tau, vagyis profi tánccsoport kategóriában száll versenybe. A Hura Tau csoportok egyórás műsort adnak elő.

Hihetetlen színpompa, álomszép élő virágokból készült jelmezek, lélegzetelállító színpadi formációk, dörgedelmes dobszólók és gyönyörű táncosok fémjelzik ezt a versenyt.

Azért szerencsére mi sem kell, hogy kimaradjunk belőle, mert a Tahiti Nui TV honlapjára sorban az összes felvétel felkerül. Én már alig várom mindig a napi adagot 🙂 Jó szórakozást Nektek is!

TNTV Replay – Resumes, itt egy-egy csoport előadásának az összefoglalóját láthatjátok

TNTV Replay – Meilleur Danseuse, itt az év legjobb szólótáncosnője kategóriában folyik a verseny.

Emellett látni fogjátok, hogy van férfi szólótáncos kategória (Meilleur Danseur), kicsit később fenn lesznek a teljes show felvételek (Integrales) és vannak riportokkal ellátott beszámolók is francia nyelven (au coeur du Heiva)