Aki elstoppolt Zágrábtól Bora Boráig

Van ez a lány, Ana Bakran, aki gondolt egy merészet és elstoppolt Horvátországtól Bora Boráig. Sőt, utána még tovább, egészen a Marquesas szigetekig. Szerintem ez fantasztikus történet. Engem annyira kíváncsivá tett, hogy gondoltam egyet és meghívtam Anát, aki pár hónapra épp Európában van könyve kiadása miatt. Kíváncsi vagyok, mi kell ahhoz, hogy valaki négy évig, kitartóan stoppoljon, milyen kihívások vannak az úton, milyen érzés megérkezni. Sokat olvastam Ana írásaiból és egy széleslátókörű, tettrekész, bátor nőt ismertem meg belőlük, aki nem csak megéli ezeket az élményeket, de úgy reflektál rájuk, hogy az azoknak is élmény és új tudás, akik olvassák vagy hallgatják.
A kapocs Ana útja és a mi táncos-dobos csapatunk közt a Polinéz szigetek. Távoli világ ez, de mi a próbáinkon hétről hétre megéljük azt az erőt, életvidámságot, ami ebből a kultúrából sugárzik. Anát annyira megbabonázta ez a világ, hogy öt év utazás után ma a Marquesas szigetek jelentik az új otthonát.
Ezen a közös eseményen szeretnénk minél több arcát megmutatni a szigetvilágnak. Szavakkal, képekkel, tánccal és dobokkal átadni, amit tudunk róla. Mi magunk, utazók, táncosok, dobosok is tanulunk, inspirálódunk egymástól. Egyedülállő közös projekt ez az előadás, izgalommal nézünk elébe!