Polinéz tánc és dob hétvége Leolani Gallardoval Budapesten

Nagy az izgalom a budapesti Tahiti Tánc iskola háza táján, ugyanis április első hétvégéje igazi polinéz hangulatot ígér két különleges vendég társaságában. Nem más, mint a gyönyörű és tehetséges Leolani Gallardo és partnere, a híres tűzzsonglőr, Andrés Treviño látogatnak el hozzánk.

Leolani neve szinte fogalom a tahiti táncosok körében, hiszen a művésznő fiatal kora ellenére több mint 25 évnyi táncos tapasztalattal bír, órái híresen energikusak és inspirálóak. Az évek alatt sokat tanult, tanított, versenyzett, számos díjat nyert és szabadúszó előadóművészként rendszeres tahiti tánc, hawaii hula és tűztánc bemutatókat és workshopokat tart világszerte. Ori Tahiti workshopjai Mexikótól Japánig híresek és népszerűek. (Korábban több alkalommal volt szerencsénk Barcelonában tanulni tőle.) Április 6-án azonban ő érkezik hozzánk személyesen egy tahiti tánc alapok és egy otea workshoppal, majd 7-én az aparima tánc rejtelmeibe kalauzolja el az érdeklődőket.

leolani tahiti tancLeolani Los Angelesben nőtt fel, ahol 6 éves korában először hulát kezdett tanulni, majd hamar megismerkedett a tahiti tánccal is. A Kaliforniai egyetem Világművészet és Kultúra szakának elvégzése után a tahiti tánc népszerűsítésén dolgozott, majd 2012-ben eljutott Tahiti szigetére. Ott 3 hónapnyi felkészülés után a Heiva versenyen a Hitireva csoporttal második helyezést értek el. 2015-ben elvégezte a Conservatoire Artistique de la Polynesie Franciaise “Te Fare Upa Rau” nemzetközi Ori Tahiti táncos kurzusát és a Heiva nemzetközi mesterkurzusát. Ugyanekkor az Ori I Matavai szólóversenyen első helyezést ért el, majd egy héttel később a Heiva Nemzetközi Szóló Világkupa harmadik helyezését is magáénak tudhatta. 2016-ban Los Angelesben megalapította saját tánciskoláját “TE AHO NUI” néven.

andres poi tahiti tanc

Leolani partnere, Andrés Treviño 8 éve merült el a Flowarts világában. Tanítással 4 éve kezdett el foglalkozni. Neve hamar ismertté vált a flowarts és a tűzzsonglőr közösségben. Többek között meghívást kapott a Ignight Fire Flow Konferenciára, és a Pyrotrania illetve Firedrum fesztiválokra, hogy ott workshopokat tartson.

 

Andrés hisz a Flowarts során megtapasztalt energiák pozitív áramlásában. Gyakorlatai során garantált a sikerélmény, egy jó adag boldogsághormon és még a motoros készségeink is fejlődnek. Andrés célja, hogy tanítványai a Poi és a Ropedart pörgetése közben olyan technikákat sajátítsanak el, melyekkel felszínre hozhatják a bennük rejlő lehetőségeket. A Flowart és a tűztánc iránt érdeklődőket szeretettel várjuk április 6-án, szombat délután Andrés workshopján.

hunor toere drums tahiti tancAz autentikus polinéz hangulat megteremtése végett szombaton a gyakorlás jórészt élő dobok ritmusára fog történni, így a táncosok testközelből is megtapasztalhatják ezeknek a különleges hangszereknek a vérpezsdítő dübörgését. Aki pedig szeretne jobban megismerkedni a tahiti dobokkal es ritmusokkal, április 7-én Hunor workshopján meg is teheti ezt. Táncosokat, dobosokat, zenészeket, ritmus kedvelőket, lelkes kezdőket is szeretettel vár a Manahiti dobzenekar alapítója és vezető dobosa, Hunor, aki Tahiti szigetén sajátította el a dobolás csínját-bínját. Hunor nyolc évvel ezelőtt Japánban kezdte a tanulást, később hét hónapot töltött Tahitin, ahol helyi mesterektől tanult és a Ia Ora Na Tahiti és a Tuhaa Pae dobcsapatával is rendszeresen gyakorolt, fellépett és versenyzett is.

A vasárnapi  workshopon a toere (tahiti rönkdob) lesz a fókuszban. Átvesszük az ütéstechnikát, alapvető ritmusokat  és gyakorljuk az együtt dobolást egymást kiegészítő ritmusokkal is. A gyakorláshoz mindenkinek biztosítunk dobot (mini bambusz toere).

 

 

Gyakorlati tudnivalók:

Helyszín:
Budavári Művelődési Ház
Bem rakpart 6., Budapest, 1011

 

Órarend:

 

2019 április 6, szombat

12-13:30 Ori Tahiti Alapok, technika és állóképesség fejlesztése Leolanival

14-15:30 Ote’a Workshop Leolanival

16-17:00 Poi Workshop Andrés vezetésével

 

  1. április 7, vasárnap

9:45-10:45 Dob Workshop Hunorral

11-12:30 Aparima Workshop Leolanival

 

Árak:

 

16000.- / 1 tánc workshop

38000.- / 3 tánc workshop

6000.- / poi workshop

6000.- / dob workshop

 

További információ és regisztráció a [email protected] címen.

 

,,Arra törekszem, hogy inspiráljam a diákjaim kreativitását, arra ösztönözzem a közösség többi táncosát, hogy kövessék álmaikat, éljenek egészségben, és támogassák a csendes-óceáni szigetek kultúráinak tiszteletét.”
Leolani Gallardo