tahiti tánc órák

nőies mozdulatok, törzsi életérzés, egzotikus dallamok

nőies mozdulatok,
törzsi életérzés,
egzotikus dallamok

Ha egy támogató női közösségben szeretnél dolgozni az erőnléteden és a nőiességeden, jó helyen jársz.

TAHITI TÁNC ÓRÁK

A tahiti tánc órákon a polinéz szigetvilág életvidám, energikus táncait tanuljuk. A tahiti táncnak alapvetően két formája van. Az otea dinamikus dobszólóra bemutatott, intenzív és gyors tánc. Az aparima során pedig a táncos kecsesen, lassan ringó csípővel és finom kézmozdulatokkal történetet mesél. Ez a két pólus gyönyörűen kiegészíti egymást, általa a táncosok erejüket és nőies eleganciájukat is megmutatják.

Tánciskolánk különlegessége, hogy a Manahiti dobzenekar jóvoltából a táncosok gyakorlását sokszor élő törzsi dobok hangja teszi átütően energikussá.

Órarend

Az órákról részletesen

Menj mélyebbre!

Technikai gyakorlás mindenkinek kezdőtől a tapasztalt táncosokig. Az igazán szép, erőteljes és elegáns tánc a részletekben, a pontosságban és az odaadó gyakorlásban rejlik. Ezekre fókuszálunk és a többi órán tanult koreográfiák részletein fogunk gyakorolni, hogy a félév végére igazán közel tudjatok kerülni ezekhez a táncokhoz testileg-lelkileg és a mozdulataitok még szebbek, harmonikusabbak és magabiztosabbak legyenek.

Ennek az óratipusnak Teodóra a megálmodója és felelőse, vele találkozhattok a leggyakrabban itt.

Az órák helyszíne a Márai Kult palotájának emeleti, napfényes táncterme. Reméljük hogy a naplemente lélegzetelállító fényei a Budai vár felett nem vonják el a figyelmed a táncról.

Manahiti Masterclass

Ezen az órán fellépésekre készülünk, ide a tanárok is gyakorolni jönnek. Gyors ütemben, intenzíven haladunk, pörgetjük a csípőket és a koreográfiákat. Csiszoljuk a részleteket, hogy az apró kézmozdulatoktól a dinamikus mozdulatokon át a színpadi térformációkig minden a helyén legyen a fellépéseinken. Ha rendszeresen jársz az óráinkra, nézz be a műhelymunkánkba, inspirálhat és segíteni fogja a gyors fejlődésed.

A Manahiti Tánccsoport vezetője Teodóra, leggyakrabban ő vezeti ezeket az órákat.

Az órák helyszíne a Márai Kult palotájának emeleti, napfényes táncterme Reméljük hogy a naplemente lélegzetelállító fényei a Budai vár felett nem vonják el a figyelmed a táncról.

Online

Ezeken az órákon erősítés, tánctechnikai gyakorlás és koreográfia tanulás folyik. Ezen a táncórán azokat várjuk, akik rendelkeznek tahiti tánc alapokkal. Ha még soha nem táncoltál, van egy tahiti tánc online alapozó csomagunk. Azt végezd el (akár párhuzamosan az online tanfolyammal), és várunk az órákon.

Az online órák felelőse Szilvi, aki garantáltan megizzaszt benneteket minden körülmények között és izgalmas lépéskombói az agyat is jól megmozgatják.

Az órákhoz a zoom rendszert használjuk, örülünk, ha bekapcsolod a kamerád te is, mert szeretünk látni benneteket, figyelni rátok és személyes visszaejelzést adni azoknak, akik az órán részt vesznek. Ha felvételről végzed az órát, küldj bátran videot, vagy írd meg a kérdéseidet, ha felmerülnek, hogy tudjuk a tanulásod támogatni.

Kezdő

A kezdő órán az alapoktól indulunk. Megtanuljátok a tahiti tánc alaplépéseit és karmozdulatait és közben a zene, a ritmusok és az életfilozófia alapjait is belopjuk a mindennapjaidba. Mire végigjárod az első félévet ebben a csapatban és megtanulod az első koreográfiád, garantáljuk, hogy ruganyosabb lesz a csípőd és többet fogsz mosolyogni még télen is.

A kezdő óra felelősei Timi, Laura és Ilona. Velük találkozhatsz a leggyakrabban a kezdő tanfolyamon. Ennek a három sugárzó nőnek a egyénisége és különböző tanítási stílusa segít a táncot többféle szempontból megközelíteni.

Az órák helyszíne a Márai Kult palotájának emeleti, napfényes táncterme, ahol reméljük hogy a naplemente lélegzetelállító fényei a Budai vár felett nem vonják el a figyelmed a táncról.

Haladó

Ha már két évadot elvégeztél a tánciskolánkban, megtanultál egy lírikus táncot és egy dobszólót, a haladó tanfolyamon a helyed. Tánctechnika, erősítés és koreográfiatanulás történik ezeken az órákon. Ha Tahiti Nui vagy Tahiti Iti teljes hozzáférésű bérletet vásároltál nálunk, akkor a kezdő órákkal párhuzamosan is végezheted a haladót. Kemény lesz, de gyorsabban fejlődsz majd és még több örömöd lesz a táncban.

Az óra felelősei Timi, Laura és Ilona. Velük találkozhatsz a leggyakrabban a haladó tanfolyamon. Ennek a három sugárzó nőnek a egyénisége és különböző tanítási stílusa segít a táncot megszeretni és többféle szempontból megközelíteni.

Az órák helyszíne a Márai Kult palotájának emeleti, napfényes táncterme. Reméljük hogy a naplemente lélegzetelállító fényei a Budai vár felett nem vonják el a figyelmed a táncról.

Mobility tréning

Csípőnyitás, core erősítés, nyújtás nem csak táncosoknak. Ez a mozgás segít felkészteni a tested az intenzív táncra, de ha nem szeretnél táncolni, csak egészségesebb, rugalmasabb testtel élni a mindennapokban akkor is gyere bátran.

Ennek az órának a felelőse Zsuzsó, aki tahiti tánc tanár, gyógytornász és dúla is, nagyon jó kezekben leszel nála szakmailag.

Az órák helyszíne a Healing Home ahol a berendezésből, a hely hangulatából és a házigazdákból is sugárzik az életöröm, a gondosság, az igényesség, a bensőségesség.A saját szavaikkal: „Teret biztosítunk egy harmonikus élet megéléséhez. Szolgáltatásaink fizikai, lelki és szellemi síkon is fejlődéshez segíthetnek. Szeretnénk olyan közösséget formálni, ahol egyszerűen csak jó lenni.”

Jelenleg nem tartunk rendszeresen mobility órákat, de ha érdekel ez az óratipus, szeretnél egyéni tréninget, keress bennünket bátran emailben.

Tahiti Workout

A Tahiti Tánc Workout a tahiti tánc dinamikus és elegáns mozdulatain alapuló egyedi fúziós táncos edzés. Ez a mozgásforma egyszerre erősíti a core izmokat, javítja a tartást, formálja az alakot, lazítja a csípőt, fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt. A tradicionális ritmusokkal életre kel a polinéz kultúra bölcsessége és természetközelisége, melyből a tahiti tánc különleges harmóniája gyökerezik. Ősi mozdulatain keresztül kibontja a bennünk rejlő női erőt, eleganciát és játékosságot.

Ennek az órának a felelőse Zsuzsó, aki tahiti tánc tanár, gyógytornász és dúla is. Nagyon jó kezekben leszel nála szakmailag.

Az órák helyszíne a Healing Home ahol a berendezésből, a hely hangulatából és a házigazdákból is sugárzik az életöröm, a gondosság, az igényesség, a bensőségesség.A saját szavaikkal: „Teret biztosítunk egy harmonikus élet megéléséhez.Szolgáltatásaink fizikai, lelki és szellemi síkon is fejlődéshez segíthetnek.Szeretnénk olyan közösséget formálni, ahol egyszerűen csak jó lenni.”

Workshop

Havi rendszerességgel tartunk tematikus tánc és dob workshopokat. A workshopokon a nőiesség, a tahiti kultúra és a tahiti tánc egyes elemeibe megyünk bele mélyebb szinten, közös műhelymunkával. A workshop aktualitásokról hírlevelünkből, facebook oldalunkról értesülhetsz.

Gyerek tánc

Tahiti tánc órák  5-12 éves gyerekeknek csütörtökönként 16:00-tól 17:00-ig az I. ker., Lisznyai Utcai Általános Iskolában. Bármikor be lehet csatlakozni a csoporthoz. Ez a táncóra vidám zenéivel tölt fel, tanít és készít a női testben felszabadultan élni, a szépséget felfedezni önmagunkban, kecses mozgáskultúrát ad, fejleszti a ritmusérzéket és a mozgáskoordinációt és erőnlétileg is kiváló edzésforma. Így már a fiatal Hölgyeknek sem kell a varázslatos óceáni életérzés nélkül tölteni mindennapjaikat. A hosszú iskolai napok végén igazán jóleső a hálatelt örömmozgás, gyertek és próbáljátok ki Ti is!

Részletek és további információ Éles Szandránál, [email protected].

Dobos, táncos workshopok:

Fesztiválra – Csapatépítő programra – Lánybúcsúra – Szülinapi partyra

Szalagavatóra, esküvőre is vállaljuk koreográfiák betanítását egyéni megegyezés alapján.

Külföldi mesterek Budapesten a Tahiti Tánc szervezésében:

Tahiti Tánc: Leolani Gallardo workshop hétvége
Polinéz tűztánc, haka: Vaiomaile Falematagia
Poi (flowart): Andres Trevino

 

Hogyan kösd fel csinosan a pareod?

ONLINE ALAPOZÓ ÓRA VIDEO

Ha szeretnéd kipróbálni a táncot várunk egy ingyenes próbaórára vagy kattints a linkre és végezd el az első táncórád otthon. 

Gyakori kérdések

MILYEN FELSZERELÉSRE VAN SZÜKSÉG EGY TÁNCÓRÁN?

Köss a derekadra egy nagy kendőt (pareo, sarong), ha van. Ha nincs, rövidnadrág vagy akár szoknya is megfelel. Bármilyen ruha jó, amiben kényelmesen tudsz mozogni. Cipőre nincs szükség, mezítláb táncolunk. Felül sport top, vagy bikini felső ajánlott. Ezen kívül érdemes előkészíteni egy üveg vizet hidratáláshoz és egy kisebb törölközőt.

MIKOR ÉS HOGYAN LEHET CSATLAKOZNI A TÁNCÓRÁKHOZ?

Az élő órákhoz érdemes a félévek elején, tehát vagy szeptember vagy február elején csatlakozni, mert ekkor indul új csoport és/vagy, új koreográfia. Ha az év többi időszakában szeretnél csatlakozni, akkor javasoljuk, hogy végezd el videoról az alapozó csomagunkat és utána vagy már közben is jöhetsz a rendszeres óráinkra online és élőben is. A pilisvörösvári órákra külön bérlet vonatkozik. Ide bármikor becsatlakozhatsz. Keresd Batizi Timit.   

MELYIK BÉRLETET VÁLASZD?

A legjobb ajánlatunk a Tahiti Nui teljes hozzáférésű bérlet, ami az egész félévben teljes hozzáférést biztosít minden oktatási anyagunkhoz. Emellett rendszeres workshopjainkon 50% kedvezménnyel vehetsz részt. A fejlődés és az örömfaktor garantált. 

KELL -E REGISZTRÁLNI?

A tanfolyamon való helyedet a bérlet megvásárlásával biztosítod, azon felül nem szükséges regisztrálni. Ha először jársz nálunk, jó, ha írsz egy emailt az óra előtt és akkor számítunk rád.

HOGYAN LEHET BÉRLETET VÁSÁROLNI?

A honlapunkon keresztül a megfelelő linkre kattintva.

HOGYAN ÉRHETŐEK EL AZ ONLINE ÓRÁK?

Az online órákhoz kapcsolatos információkat egy zárt Facebook csoportban éred el, ahová befizetésed után meghívunk. Itt lesz a zoom link, ahol az órákhoz tudsz élőben csatlakozni, illetve a felvételeket is innen tudod elérni (vimeo link). Ezen kívül töltünk fel extra kulturális anyagokat havi rendszerességgel, ez a csoport egy dinamikus online táncműhely.

Magánóra és online oktatócsomag

Magánóra

Kiscsoportos illetve magánórákra is van lehetőség, ezekről e-mailben tudtok érdeklődni. Ilyen esetekben személyre szabjuk a gyakorlást és az árakat is.

Tahiti tánc alapok
online oktatócsomag

12 000FT

5X90 perc tanóra felvételről

Részletesen elmagyarázzuk az alapmozdulatokat és be is gyakoroljuk őket. Az órákat bemelegítéssel kezdjük és levezető nyújtással zárjuk. Az alapmozdulatok mellett állóképességet és tartást javító gyakorlatokkal segítjük, hogy elsajátítsd ezt a mozgásformát.

4X4 perc mini video dobszólóra

Ezek a felvételek segítenek az alapmozdulatok napi gyakorlásában és az alapritmusok megismerésében.

1 mini koreográfia

Ez az egyperces otea (dobszóló koreográfia) az öt alkalom teljes tananyagára épül.

Tanácsadás

Várunk tőled egy videófelvételt a tanfolyam elvégzése után a koreográfiáról. Erről írásban visszajelzést küldünk, hogy tudd, mik az erősségeid és mire érdemes jobban figyelned.

Továbbtanulási lehetőség

Az alaptanfolyam elvégzése után lehetőséged van bekapcsolódni a tanfolyamainkra.