A Természet Éneke előadás // Tánc az élet portréfilm bemutató

A napfordulót egy különleges, változatos eseménnyel ünnepeljük, ahol megmutatjuk, hogyan érlelte a közösségünket ez a táncos év. 

Program: 

19:00 – 19:15 A Tahiti Tánc iskola tanítványainak táncbemutatója

19:15 – 20:00 A Természet Éneke előadás

20:15 – 20:30 Tánc az élet – portréfilm bemutató

20:30 – 21:00 Beszélgetés az alkotókkal 

A Természet Éneke előadás 

A Természet Éneke a a varázslatos Polinéz szigetek természetközeli világába repítő történet, ahol keressük az utat a harmónia és az egyensúly megteremtésére. A mindennapokban a figyelmünk gyakran emberi küzdelmeinkre és bukásainkra szűkül. Ám harcainkkal párhuzamosan otthonunk, a Földanya is kihívásokkal találja szemben magát, áldozatokra kényszerül, és megsebesül. Vajon van rá esély, hogy kiengeszteljük és visszataláljunk a természettel való összhanghoz?

Erre keressük a választ az előadásban tahiti tánccal, dobokkal és dallamokkal.  

Tánc az élet – portréfilm bemutató

Csapó András, díjnyertes dokumentumfilm rendező, Végh Teodóra és Lőrinczi Hunor, a Manahiti Táncosok és Dobosok alapítóinak közös alkotása. Teodóra és Hunor Tahitin tanultak, onnan hozták haza ezt az ősi művészetet. Ebben a filmben bemutatják, ők hogyan élték meg ezt a távoli világot és miért és hogyan hozták a táncot, a dobokat és azt az életérzést, ami körüllengi a tánciskolát. A film egy útinapló, külső és belső utazásokról egyaránt.

“Mikor táncolok, sugárzom, hiszen ez nekem tényleg az önfeledt boldogság és egység ideje. De belül nem ilyen egyszerű az út, van kanyar bőven. Kívülről úgy tűnhet, töretlen lelkesedéssel megyek előre. De sokszor van bennem kételkedés.  Izgalmas, közben fárasztó és magányos úttörőnek lenni.  Néha elbizonytalanodom, hogy ezt az ősi tudást, hogy tudom a legjobban átadni úgy hogy az méltó marad a forrásához mégis beleillik a modern európai élet szövetébe.”

A filmbemutató után beszélgetés lesz az alkotókkal. 

Helyszín: Virág Benedek Ház, Budapest, Döbrentei utca 9, 1013

Időpont: 2023.06.20 kedd 19.00-21:00

Jegyár: 3000 FT

Támogatói jegy: 5000 FT 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1141489230585711