Táncosok és Dobosok

polinéz ritmusok, kirobbanó erő, örömteli tánc

Következő nyilvános fellépésünk:

A Tánc világnapja – gyerek workshop és mesés táncbemutató a Máraiban

Időpont: április 27., szombat 16:00
Helyszín: MáraiKult (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)
A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció az alábbi linken lehetséges: 

A tánc világnapja alkalmából egy tahiti utazásra invitálunk benneteket!

16:00

Tahiti tánc workshop gyerekeknek


60 perc töltekezés az óceán ihlette tahiti kultúrában. Életvidám zenékkel, kecses mozdulatokkal és sok-sok tánccal!
Mezítláb fogunk táncolni, egy kendőt/pareot és egy váltófelsőt érdemes hozni.
Korosztály: 6-14 év.
oktató: Éles Szandra

17:30

Tahiti tánc előadás élő dob kísérettel

A Manahiti Dancers and Drummers műsorában autentikus tahiti élő zenével és tánccal varázsolják el a nézőket erre az egzotikus szigetvilágra, hogy megtalálják a tánc forrását. A kalandos út közben rájönnek, hogy a tánc segítségével tölthetjük meg szépséggel és művészettel a Földet, mert a szépség nem más, mint kecsességben pompázó szeretet.

16:00-17:30

Tánc az élet – portréfilm vetítés

Az aulában többször levetítjük a Tánc az élet című 15 perces portréfilmet a tahiti táncról, kultúráról és annak magyarországi képviselőiről. A film Csapó András, díjnyertes dokumentumfilm rendező, Végh Teodóra és Lőrinczi Hunor, a Manahiti Dancers and Drummers alapítóinak közös alkotása. Teodóra és Hunor bemutatják, hogyan élték meg ezt a távoli világot, miért és hogyan hozták haza a táncot, a dobokat és azt az életérzést, ami körüllengi a tánciskolát.
“Mikor táncolok, sugárzom, hiszen ez nekem tényleg az önfeledt boldogság és egység ideje. De belül nem ilyen egyszerű az út, van kanyar bőven. Kívülről úgy tűnhet, töretlen lelkesedéssel megyek előre. De sokszor van bennem kételkedés. Izgalmas, közben fárasztó és magányos úttörőnek lenni. Néha elbizonytalanodom, hogy ezt az ősi tudást, hogy tudom a legjobban átadni úgy, hogy az méltó marad a forrásához, mégis beleillik a modern európai élet szövetébe.”

polinéz ritmusok,
kirobbanó erő,
örömteli tánc

Manahiti Táncosok és Dobosok

Manahiti tahiti nyelven azt jelenti: Az erő forrása. Mikor színpadra lépünk, ezt az ősi erőt sugározzuk a közönségünk felé.

Az élő dobok átütő, ősi ereje hat a mai emberre is. Előadásainkon együtt dobbanunk a közönséggel és élettel töltjük meg a színpadot. A tahiti tánc ősi történetmesélő műfaj. A táncainkban megelevenedő történetek túlmutatnak időn, kultúrákon és egyetemes, örök értékeket közvetítenek.

Milyen alkalomra ajánljuk?

fesztiválok, céges rendezvények, csapatépítők, jótékonysági rendezvények, esküvők, születésnapok, családi ünnepek

Ha rendezvényeden szeretnél trópusi hangulatot és törzsi ritmusokat, keress minket bátran! Programunkat és árajánlatunkat az alkalomhoz alakítjuk.
Kultúrális bemutatót, polinéz kultúrával kapcsolatos ismeretterjesztő előadásokat is örömmel vállalunk.

Aktuális nyilvános fellépéseinkről hírlevelünkben, illetve a Manahiti Dancers and Drummers Facebook oldalán adunk hírt.

Előadások

Úton

A békekötés

A természet éneke

Születés

Újjászületés

Kapcsolat

“A Tahiti Tánc az Velencei-tavi Ütős Fesztivál évek óta kiemelkedő szakmai színvonalú, közösségépítő program eleme. Az évek során,- építve a látogatói igényekre- egyre nagyobb teret kap rendezvényünkön az a hiánypótló, különös atmoszférájú együttlét amit a tahiti táncosoknak köszönhetünk. Magával ragadó előadásmód, különös hangzás és mozgásvilág, évről-évre megújuló tartalom zene és tánc ölelésében. A csapat közvetlensége, nyitottsága, rugalmassága baráti viszonnyá szelídítette az együttműködést, így mára a háromnapos rendezvény állandó meghívott előadói a tahiti táncosok. Az erős közösségi attitűd lehetővé teszi azt a felszabadult együttlétet, amiből kortól függetlenül, gátlásoktól mentesen, a legnagyobb örömmel tudnak meríteni a fesztivál látogatói. Ez pedig nem más, mint rendezvényünk egyik célkitűzése. KÖSZÖNJÜK! Visszavárunk Titeket!” 

Pethes Adrienn, Az Ütősfesztivál főszervezője.

Végh Teodóra 
e-mail: [email protected]