Otea Fenua, azaz a Föld Tánca

Egy erőteljes, életre-hívogató és életigenlő oteát (dobszóló koreográfia) sajátíthatsz el most online is.
Ebben az 40 perces oktatóvideóban Teodóra részletesen átadja a koreográfia lépéseit és segít, hogyan tudod azt a legnagyobb eleganciával eltáncolni.
Az instrukciókon túl mesél a koreográfia mondanivalójáról, és bátorít ara is, hogy a saját megéléseidet, érzelmeidet is vidd bele a táncodba.

  • 40 perces részletes oktatóvideó
  • részletes instrukciók a lépésektől a precíz technikai kivitelezésig
  • a teljes koreográfia felvétele elölről és hátulról, ami elengedhetetlen a gyakorláshoz és az ismétléshez
  • korlátlan ideig hozzáférhetsz ehhez az anyaghoz
  • a koreográfia elsajátítása után lehetőséged van az általad küldött videófelvételről írásban elemzést kérni, amiben visszajelzünk neked, mire érdemes még figyelned, és mi az, amit nagyon szépen kidolgoztál

“A föld elem karaktere, és főleg a föld tavaszi megújulása járt a fejemben, amikor ezt a koreográfiát írtam, 2022 telén. Még aludt a természet és úgy éreztem valami igazán lelkesítő, testet-lelket pezsdítő és melengető koreográfiával szeretném átívelni a szakadékot a tél legsötétebb, leghidegebb napjai és a tavasz ígérete között. Ebből a hangulatból született ez a koreográfia és engem mindig feltölt, reményt és energiát ad, mikor táncolom. Az én megélésem az, hogy hiába a hangos szilveszter, az újévi lendület és fogadalmak, a természet (és vele együtt én is) lassan, fokozatosan ébred téli álmából.
A tánc első része ez az ébredés. Még ülve, közel a földhöz, ébredünk mi is a láthatatlan, a föld mélyén szunnyadó magokkal együtt.
A második rész a szépség ünnepe. Még mindig a láthatatlan világban, de csíráznak a magok és kezdjük formálni a szirmokat a kinti világra készülve.
A harmadik rész a harcosé. A harcos, aki megdolgozik a sikereiért, az örömeiért, az álmaiért.
A negyedik rész a köszöntés. Ez az, amikor a táncos és a természet is felébredt már, a harcos és a szépség minőségei is együtt tudnak jelen lenni. Ideje kilépni a külvilágra, megérkezik a tavasz, kidugják a fejüket a földből az első virágok, a táncos pedig készen az örömökre és a harcokra, bátran és nyitott szívvel és tettrekész lendülettel fogadja a tavasz éltető ígéretét.”

Ez a tánc technikában és koreográfiában középhaladó szintű, a gyors tempó és a hirtelen ritmusváltások jó kihívások lesznek nem csak a csípőknek, hanem a füleknek is. A mozdulatok változatosak és ötvözik a kortárs (floorwork, például guggolásból dinamikus felállás lábsöpréssel) és a nagyon ősi, tradicionális (pl. törökülésben ritmikus térdcsapkodás) elemeket. Fizikailag a sok szintváltás, guggolás és a sok faarapu (csípőpörgetés) teszi magasra a lécet. Ez a koreo a szép kivitelezéshez kéri az erőnlétet, rugalmasságot és a rendszeres gyakorlást, de látványosan meghálálja a befektetett munkát.


Otea Fenua
Zene: O Tahiti E – Otea Amui
Koreográfia: Végh Teodóra